Jag har tidigare skrivit att jag följt URs serie ”Välkomna nästan allihopa”. Ett annat avsnitt jag nu sett är ”Den muslimska faran”.

Här tar de upp att många verkar vara rädda för muslimer idag. Men vad exakt har muslimer som fått komma hit till Sverige gjort svenskarna? Svenskar däremot har bränt ner moskéer och lagt döda grisar på Hisingen i Göteborg på platsen där en moské skulle byggas för att de tror det att det ska bli en plats för terrorister.

Muslimer och andra invandrare hotar den svenska kulturen, enligt sverigedemokraterna och många andra intervjuade på den sidan i debatten. Gång på gång påstår de att den svenska kulturen håller på att gå under och att detta skulle bero på invandringen.

Är det inte den amerikanska kultur-invasionen som hotar den svenska kulturen? Musik, tv, film, halloween, McDonald’s med mera.

Finns det egentligen någon kärna som vi kan tala om som ”den svenska kulturen”? Den har ju alltid förändrats, och det är majoriteten som bestämmer hur kulturen ska se ut. Någon liten minoritet muslimer kan inte förändra hela den svenska kulturen om inte majoriteten av medborgarna är av samma åsikt.

Annonser